A:
300gm tepung superfine
1 1/2 sudu teh baking powder
3/4 sudu soda bicarbonate
* di ayak
B:
40gm koko
3/4 sudu teh nescafe
1/2 sudu teh esen coffee
1/2 sudu teh coklate paste
350ml air
* campur semua biarkan 10 minit dlm fridge
C:
200gm butter
380gm gula
5 biji telur
* putar butter dan gula, masuk telur satu-satu dan tambah 1/2 bahagian A berselang dengan B
Tuang dalam bekas yang disapu butter dan alas dengan kertas minyak. Bakar 175 darjah selama 40 minit.
Topping:
30gm cocoa
30gm tepung jagung
1/4 sudu teh garam
1 sudu teh nescafe
2 biji kuning telur
250 ml susu cair
100ml air
1 sudu besar butter
Masak semua di atas api hingga pekat. Tuang ke atas kek yang telah disejukkan.
Monday, October 5, 2009
Coklat Cake Versi Mewah
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment