BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, March 16, 2014

TAT TELUR

KULITNYA
125GM BUTTER
63GM GULA ICING
250GM TEPUNG
1 KUNING TELUR
½ SUDU THE VANILA
1 TBSP AIR AIS

BUTTER DIRAMAS  DI DALAM TEPUNG HINGGA MENJADI SERBUK ROTI. MASUKAN GULA ICING DAN VANILA. GAUL RATA SEBELUM DI MASUK AIR DAN TELUR. BENTUK MENJADI SEBUKU TEPUNG DAN MASUK KE DALAM PETI AIS SELAMA 30 MINIT. KETIKA INI BOLEHLAH DISEDIAKAN KASTARDNYA.


SELEPAS DIKELUARKAN DARI FRIDGE CUBIT SEDIKIT DAN TEKANKAN PADA ACUAN. TUANG KASTARD SEPARUH SAHAJA. BAKAR SELAMA 15 MINIT/180 DARJAH.

KASTARD
A;
250ML AIR
125GM GULA
DIMASAK DAN SEJUKKAN.
B
5 BIJI TELUR
100GM SUSU 
DIBANCUH DENGAN AIR GULA TADI.TAPISKAN KASTARD.MASUKAN KE DALAM FRIDGE SEBENTAR.
Cantonese Egg Tarts01

0 comments: